5 de maig de 2009

TROBADA DIOCESANA DE JOVES

El dissabte 25 d’Abril va tenir lloc la Trobada diocesana de Joves de Lleida a l’Acadèmia Mariana sota el lema “Aixeca’t i Camina”. L’acte va comptar amb la presència de més de 150 joves procedents de diverses parròquies, col•legis i moviments juvenils.

L’encontre va començar a les 7 de la tarda al teatre de l’Acadèmia, amb una “performance” preparada per un grup de joves. L’actuació combinava escenografia amb material audiovisual i va ser el punt de partida per engrescar els joves. Tot seguit, i lligat amb el tema de la “performance”, els joves es van repartir en cinc tallers diferents: música, teatre, joc, dansa i art, van ser els motius que se’ns proposaven per “Aixecar-nos, i... escollir” on volíem participar. Un “Aixeca’t” que cadascú havia de trobar de forma personal, però alhora dins d’un col•lectiu. Un col•lectiu de joves que busca, que cerca, que es mou i que s’inquieta per viure la vida… en definitiva, com bé descriu el lema de la trobada, que busca: “Aixecar-se i caminar”.


La tarda havia estat del tot entretinguda i fructífera, però la trobada encara no acabava aquí. Desprès d’un molt bon sopar de germanor al claustre de l’Acadèmia, on es respirava, sobretot, un ambient distès, jove i de festa, a la trobada encara li faltava “la traca final”.

Sobre les 11 de la nit, l’església de la Sang de Lleida ens va acollir a tots els joves per celebrar la Vetlla de pregària, on també hi assistí el Sr Bisbe, que se’ns hi havia afegit ja al sopar. Ell mateix ens convidà a seguir caminant, a tirar sempre endavant, malgrat els dubtes i les dificultats del dia a dia. Després, encenent una espelma, que el Sr. Bisbe prengué del ciri pasqual que presidia la pregària, es va simbolitzar la presència de Jesús en les nostres vides, presència que ens convida i ens ajuda a “Aixecar-nos”, que no ens deixa mai sols ni desemparats davant la foscor i els dubtes… La pregària, que alternava lectures, moments de silenci, cants a l’estil de Taizé, i que l’Orquestra Jove acompanyava amb la seva música, acabà amb la pregària del Pare Nostre, i el signe de la PAU; una pau que primer havíem de rebre nosaltres de Jesús, per tal de poder oferir-la als altres.

A la sortida de la pregària, els somriures dels joves que hi havíem participat “delataven” que sens dubte havia estat una jornada curta, intensa, però molt maca. Tots ens vam quedar amb ganes de repetir. En definitiva, el dissabte, es va viure quelcom més que una trobada de joves, dissabte es va viure i encara més, és va palpar l’Església jove de Lleida, una realitat que a voltes pot quedar una mica amagada, però que sens dubte hi és i també forma part de l’Església diocesana. Una realitat que de ben segur continuarà il•lusionant-nos i fent-se sentir en la nostra ciutat.


Des d’ara ja esperem la Trobada Diocesana de Joves de l’any vinent amb moltes ganes i il•lusió. AIXEQUEM-NOS I CAMINEM! Jesús ens hi acompanya.

(més fotografies aquí)Mireia Castells
Equip permanent DPJ.