28 de juny de 2009

GRUP DE CONFIRMACIÓ DE BUTSÈNIT I RUFEA

El dia 6 de juny, els nois i les noies del grup de confirmació de la Partida de Butsènit i Rufea ens vam trobar a l’ermita de Butsènit. Va venir la Marta, que és la Delegada de Joves del Bisbat i treballa amb els joves de diferents llocs. Ella ens havia enviat un correu on hi deia que portéssim una màrfega o una manta per fer una activitat sorpresa.

Quan vam arribar allà, ens vam posar per parelles i vam fer una activitat que consistia en anar tocant diferents coses (com panís, pipes, objectes de cuinar,...) amb els ulls tapats, i llavors calia endevinar què era. Tot seguit, ens vam dividir en dos grups: els més joves anaven amb la Marta i els més grans amb el Fernando, un company de la Marta que també ens va acompanyar aquell dia. Vam parlar sobre el significat figurat d’estar cec i vam descriure les coses i situacions de la vida que no volíem veure o adonar-nos-en, tal com les guerres al món, la pobresa, el 3r món i el 4t món, etc.

A continuació vam fer una sessió de relaxació, on ja vam utilitzar les màrfegues. Primer ens vam estirar, vam tancar els ulls i la Marta, acompanyada d’una música, ens va ajudar a relaxar-nos. Quan ja ho estàvem, ens vam posar en la pell d’un habitant cec d’un poble de Palestina, el qual veia a Jesús i li demanava que el guarís, i un seguit de fets que tenien lloc.

Per acabar el mossèn Manel ens va portar berenar: pastes amb Coca-Cola (per cert, unes pastes de l’IKEA boníssimes!)


Mireia Abellà i Marc Torrelles
Grup de Confirmacio Butsènit i Rufea