20 de setembre de 2009

COLÒNIES I ESPLAI "EPIS"

L’estiu ja ha arribat al seu punt i final i nosaltres, monitors i monitores de l’Esplai Epis ens preparem per donar la benvinguda al nou curs escolar 2009-2010. Aquest inici és símbol d’il•lusió, un somni que ens permet observar, com els infants creixen en el llarg camí de l’aprenentatge. Així doncs, és un bon moment per donar lloc a la reflexió i pensar en tot allò que nosaltres, hem fet per col•laborar en l’educació d’aquests nens i nenes al llarg de tot aquest estiu.

Gràcies al Col•legi Episcopal, un any més, hem pogut gaudir de tres fantàstics torns de colònies, el primer amb els mes menuts de P-5 a segon de Primària, a la colònia de Cal Petit, el segon amb infants des de tercer fins a sisè de primària i un tercer torn amb nois i noies de primer i segon d’E.S.O. Aquests dos últims, prop del poble de Vilaller, a la colònia de Montsant administrada per la Fundació Verge Blanca.


Aquests dies de convivència envoltats de natura, han donat lloc a estones tranquil•les per pensar amb petits i grans en les coses que donen sentit a la vida. És a dir, que complementant les activitats diàries de gimcanes, jocs tradicionals, teatres, excursions etc. s’han treballat valors humans. En aquest punt, la figura del conciliari ha estat molt important perquè ha permès que, tant l’equip directiu com el de monitors treballin conjuntament amb els nens i nenes valors com el respecte, la sinceritat, el treball en equip, l’esforç i sobretot la convivència.

Any rera any ens donem compte de la importància d’aquests valors que ajuden a formar persones i de la satisfacció que ens dóna veure com aquests infants i joves gaudeixen cada dia de l’amistat. La il•lusió d’aquests en veure que cada dia els espera alguna cosa nova i les ganes de divertir-se, són per nosaltres el sentit del voluntariat. Veure que a més hi ha gent que ens recolza, com famílies, amics i el mateix Sr. Bisbe de Lleida, Joan Piris —que va venir a visitar-nos i a compartir una tarda amb nosaltres—, ens fa veure que realment la nostra tasca té un significat.

Estem satisfets per la feina feta i esperem que a mesura que el temps passi, el sentit del voluntariat i la vocació per ser monitor, no canviï. Hem d’aprendre a gaudir dels moments d’amistat i convivència amb els altres, sense esperar res més a canvi que un somriure.

Equip monitors/es Esplai Epis
1 comentari:

Anònim ha dit...

moltes gràcies a tots els monitors i monitores per aquesta tasca tant desinteresada i ben realitzada, la qual porteu a terme any rere any sense perdre en cap moment el somriure.