6 d’octubre de 2009

BANC D'ALIMENTS DE LLEIDA: ES BUSQUEN VOLUNTARIS!

Vols ser voluntari per un dia del Banc d’Aliments de Lleida?

17 d’octubre de 2009, a l’hora que a tu et vagi bé!
QUE NO ET FACI MANDRA TREBALLAR CONTRA LA FAM,
tens temps per apuntar-te fins el 13 d’octubre.
QUAN?
El dia 17 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació i el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, es durà a terme una campanya de recollida d’aliments a la ciutat de Lleida.

COM?

Necessitem que ens ajudis en la recollida d’aliments i també volem que prenguis part amb nosaltres en la campanya de sensibilització ciutadana contra la fam.
Ens situarem a l’entrada de diferents supermercats de la nostra ciutat i demanarem a tots aquells que entrin a comprar si volen col•laborar amb nosaltres comprant algun/s productes/s d’alimentació i dipositant-lo/s en els contenidors que s’hauran instal•lat a l’entrada d’aquests supermercats.

OBJECTIU?
Per una banda volem recollir el màxim d’aliments possibles per fer-ne després una distribució solidària entre els més necessitats de la nostra ciutat.
En segon lloc, volem donar a conèixer als nostres conciutadans el Banc d’Aliments de Lleida i la necessitat alimentària que pateixen moltes persones en l’actualitat i que, dia a dia, es veu agreujada per la crisi econòmica que estem patint.

ELS INTERESSATS:
Adreceu-vos a la Delegació de Joves i allí us posaran en contacte amb les persones responsables de la campanya. Ells us explicaran els detalls de la vostra tasca i els diferents centres comercials en els que volem situar-nos. Vosaltres podreu escollir la franja horària en la que voleu col•laborar.SI VOLS SABER-NE MÉS...

QUÈ ÉS EL BANC D'ALIMENTS?
El Banc dels Aliments és una entitat sense ànim de lucre que lluita contra la fam i el malbaratament dels aliments. Això és possible mitjançant la recollida d’excedents de les empreses agroalimentàries i la seva distribució als sectors de la població més necessitats. L’any 2008 es van distribuir un total de 10.000 tones d’aliments beneficiant a unes 130.000 persones a Catalunya.

PER QUÈ AQUESTA CAMPANYA?
En l’actual marc de la crisi econòmica es fa imprescindible la nostra solidaritat, donat que al voltant de 500.000 persones a Catalunya tenen mancances alimentàries. Per aquest motiu el Banc dels Aliments ha organitzat la primera edició de la campanya Gran recapte d’aliments a Catalunya, un projecte inspirat en altres experiències amb molt d’èxit realitzades arreu d’Europa. Per tal de tirar endavant aquesta iniciativa cal la participació de tots els actors de la societat, contribuint amb una gran recollida d’aliments.

Durant la setmana del 13 al 17 d’octubre, i especialment el dia 17 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació i el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, se centrarà tota la nostra activitat amb l’objectiu d’obtenir una gran recollida d’aliments a tota Catalunya. Per aquest motiu necessitem la implicació de la ciutadania per tal que la campanya esdevingui un èxit.


Minerva Porcel
Més informació:

minervaporcel@yahoo.
com