19 d’octubre de 2009

Le Preimier Jour du Rest de Ta Vie.

“El primer dia de la resta de la teva vida” és una pel•lícula, sense cap mena de dubte, francesa. L’argument innocu i alhora senzill i bàsic, tant bàsic que arriba sense esforçar-se massa a l’interior dels personatges. La banda sonora és d’un francès pujat, amb una cançó final de color de rosa que farà plorar als i les més entregades.

En un exercici de científic boig que vol ser l’amo del temps, el director aconsegueix explicar-nos de manera pel meu gust, excel•lent, la història d’una família de classe mitjana, des de l’emancipació del fill gran fins a la de la filla petita. En el temps que estarem al cinema si anem a veure “El primer dia de la resta de la teva vida” passaran per davant nostre uns 15 anys de la vida d’aquesta família.

Com si els membres de la família fossin unitats independents se’ns expliquen diverses situacions importants per a cadascun d’ells, que faran que la seva vida no torni a ser la mateixa. Gairebé sense adonar-nos, mentre ens fixem en els pedaços d’històries i sentiments que ens desvelen cadascun dels protagonistes, es van dibuixant uns lligams invisibles, d’enveja, d’admiració, de por, d’afecte, d’egoisme, de comprensió, d’avorriment, de decepció i d’amor entre molts d’altres. Aquestes situacions parlen de malaltia, de mort, del futur professional, de l’avortament, de la incomunicació, de la por a fer-se gran,... àmpliament parlen del sentit de la vida i de com anem creixent per fora i per dins.

La meva recomanació és que l’aneu a veure (al funàtic) o la llogueu per passar una vetllada agradable i plena de sensacions.

Més enllà de la pel•lícula, la recomanació que us proposo a vosaltres i a mi mateix és que no deixis que demà sigui el darrer dia de la teva vida actual, si no que avui i cada dia sigui el primer dia de la resta de la teva vida.
FSOG
Equip Permanent
de la DPJ

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic impressionada! Aquest gall fa bones recomanacions!! ;-)

tx.