21 d’octubre de 2009

SIDDHARTHA o la busca del jo

“Cuando alguien busca- dijo Siddhartha-, suele ocurrir que sus ojos sólo ven aquello que anda buscando, y ya no logra encontrar nada ni se vuelve receptivo a nada porque tiene un objetivo y se halla poseído por él. Buscar significa tener un objetivo. Pero encontrar significa ser libre, estar abierto, carecer de objetivos”

Aquest és un dels nombrosos fragments del llibre d’on es pot extreure un gran coneixement sobre la vida. Dit així, fora de context, sembla un llibre d’aquests d’autoajuda que t’intenten vendre alguna que altra moto, però tot el contrari.


Aquest llibre, Siddhartha de Herman Hesse, narra la vida d’un jove hindú que no sap que fer amb la seva vida i un bon dia decideix anar a cercar.
Sembla una meta dura, i pel protagonista del llibre ho serà, ja que se les ha de veure de tots colors, inclús deixa de ser tot el que el caracteritza per poder assolir-lo. Però ell es limita a cercar alguna cosa, tot i que no sap que. Cercar sense un objectiu clar. Només deixar-se anar, viure el millor que es pugui i aprendre de tot el que es viu sense pretensions.

Es tracta d’un llibre força curtet: 211 pàgines amb una lletra força gran, i, tot i que pot resultar una mica feixuc de llegir en un començament, conforme avança la història. A demés, és un d’aquests llibres que és recomanable anar llegint a poc a poc, capítol a capítol, per extreure’n bé la essència. Tindria una retirada al Petit Príncep, que ja es va presentar.

Us recomano que us quedeu amb un capítol, amb el que més us agradi i us el feu vostre, perquè el ritme de la història va molt ràpid i no es pot interioritzar massa al ritme que es va llegint.

Ens trobem d’aquí un mes en aquest Racó de Lectura.
Per cert, si voleu recomanar algun llibre, no dubteu en fer-ho, que aquest és el blog de tots!

Bona lectura!David del Blanco
Parròquia St.Ignasi
Equip DPJ