29 de novembre de 2009

LAS CRONICAS DE NARNIA

El passat 16 d’octubre a la DPJ de Lleida vam viure el primer Cinefòrum d’aquest curs. La pel•lícula triada va ésser “Las Crónicas de Narnia: El Príncipe Caspian” o com molts altres van dir Las Crónicas de Narnia II o El Príncipe Caspian o directament El Caspian.

Aquestes pel•lícules van dirigides a tots els joves que vulguin aprofundir d’una manera cristiana a través del cinema que digui alguna cosa, un missatge. Després, quedar-nos a l’Acadèmia Mariana a comentar la pel•lícula amb l’ajuda d’una guia especialment preparada per l’ocasió per membre de la delegació.

No era la primera vegada que jo entrava al món de Narnia (els set llibres de les famoses cròniques i dos entrades de cine ho poden demostrar), però aquesta vegada vaig permetre’m treure prejudicis i vaig deixar veure als ulls del cor.

La història aparentment és senzilla: els germans Pevensie tornen a Narnia després de 1300 anys (temps narnià) i només un any del nostre món. Els reis i les reines adults que van abandonar Narnia tornen en forma de nois i noies adolescents. I quan arriben, es troben amb una terra diferent a la que recordaven. Les criatures mitològiques desterrades i els govern en mans dels “telmarinos” (habitants de la terra vinguts del mar). A partir d’aquí, es desenvolupa tota l’acció.

En acabar la pel•lícula, vam anar al menjador de l’Acadèmia a sopar. Allà sempre et donen un “sandwich” i galetes amb nocilla i nata (ehh, Josevi!).

Ja cap al tard, ens vam reunir a parlar i comentar què li havia semblat a cadascú la pel•lícula.Irene Garcia
Equip Trobades DPJ