11 de desembre de 2009

BON ADVENT I FELIÇ NADAL DEL BISBE EN EL BLOG DE JOVENTUT

Benvolguts joves, hola a totes i tots!

Sembla que era ahir quan us saludava per primer cop en aquest blog i resulta que ja hem començat l’Advent i, amb ell, un nou any litúrgic. Sí, d’ací a no res celebrarem el Nadal.

Per això, vull animar-vos a que visquem aquets temps de preparació com una oportunitat de renovació profunda i de recerca esperançada. De renovació que ens ajudi a viure la pròpia vida amb més consciència i llibertat bandejant rutines, inèrcies i egoismes que ens empetiteixen. I de recerca d’aquella llum que ve a omplir de claror, color i escalfor la nostra existència: Jesucrist, Déu-amb-nosaltres que ha volgut compartir la nostra vida per a que nosaltres puguem participar de la seva.

Visquem aquest Advent i, sobre tot, el Nadal que s’apropa “d'una manera digna de la vocació que hem rebut” (Ef 4,1), amb fe activa i esperit generós, sense deixar-nos arrossegar per costums buits, per consumismes insolidaris o per diversions alienants i superficials.

Mostrem a tothom que es pot gaudir a fons i fer festa de la bona amb actituds i comportaments profundament cristians capaços de donar fruits en bé dels altres en el si de la família, en el grup d’amics i enmig de la societat. Ja sé que molts ho procureu fer així, però deixeu-me que us encoratgi a que, junts i units, no escatimem esforços per donar un testimoniatge visible del que és realment el Nadal.

Com ja dic en la meva Carta Pastoral “Entre tots i per al bé de tothom” —que us animo a llegir (és prou breu)—: “des d’aquest plantejament, consideraria convenient que “contempléssim” moltes vegades i a fons (veure, mirar, admirar, reconstruir mentalment i de cor) la Bona Notícia de l’Encarnació, deixant-nos transformar i intentant percebre el seu impacte: de segur que veurem les coses d’una manera nova” (p. 21).

Vosaltres, joves, podeu ser testimonis que “un altre Nadal és possible”, un Nadal que, com a temps de gràcia que és, ens porti a encetar una vida nova marcada per la presència de Jesús que ens diu: “jo sóc amb vosaltres cada dia” (Mt 28,20).

Bon Advent i feliç Nadal !

El vostre germà bisbe,+ Joan Piris