18 de febrer de 2010

CONEIXES ELS GRUPS DE PRESIÓ?

Els grups de pressió, o més coneguts com a “lobbys”, són agrupacions de empreses entitats o persones que fan una pressió clara, constant i al mateix temps amagada sobre les persones o entitats que prenen les decisions o legislen a tots els llocs del mon.

Habitualment es creaven per poder dominar zones del món o el que des d’allí s’exportava, i al mateix temps controlar el preu. La finalitat era l’enriquiment i el no permetre que els competidors els prenguessin els llocs estratègics en els mercats locals , nacionals e internacionals.

Per fer-vos una idea, busqueu per internet “las siete hermanas” i entendreu el perquè de certes decisions governamentals, fins i tot en temes de guerres. Saber que les decisions que prenem a diari poden estar orquestrades per entitats o persones que treballen a l'ombra, fa una mica d'esgarrifança.

Però ja ho sabeu la qualitat principal del diable és que no se'l reconegui i actuar sense ser reconegut. Recordeu, mantenir-se informat és no permetre que ens donin gat per llebre.
Francesc López
Equip DPJ