5 de febrer de 2010

CONTEMPLACIONES EN PAPEL

Molt bones a tots, ja em perdonareu per la tardança, però estem al gener i això ho notem els universitaris. Sigui com sigui, aquí us presento un nou llibre. La veritat és que us el presento sense haver-me’l llegit prèviament, cosa que va contra el costum, però com estic molt segur de la persona que me l’ha recomanat, segur que serà una bona lectura.

El llibre es diu Contemplaciones de papel i està escrit per José María Rodríguez Olaizola, SJ. Està distribuït en 15 capítols on es tracten diferents passatges de l’Evangeli d’una manera molt intimista i personal. Dóna la sensació que és el lector el que està passant per aquella situació, que és el protagonista de la Paraula.

Segurament aquesta sensació es dona pels temes que tracta: el perdó, la gratitud, el nostre paper a casa, el fet que no es pugui tenir tot...
A primera vista sembla una classe de catecisme o una xerrada amb els pares quan érem petits, però no són coses que, encara que les sapiguem de memòria, sempre fallem?

Es per això que un toc d’atenció de tant en quant sempre va bé, per allò del no desviar-se del camí i perdre’s en el bosc.
Un exemple d’això està en el capítol 5, titulat “¿Quién puede juzgar?” –una pàgina oberta a l’atzar- en que diu...

Des de la fe, antes que las estiquetas están las personas. Antes que la ley está el ser humano. Eso está magníficamente expresado cuando afirmamos que no se ha hecho el hombre para la ley , sino al contrario. ¿Qué quiere decir esto? Que al final lo importante, una y otra vez, es la capacidad para el encuentro personal. Que culaquier persona merece una oportunidad. Y que las dinámicas que nos encierran, nos aíslan o nos llevan a levantar muros tienen algo de erróneo.

De moment sembla força interessant, us invito a contemplar amb mi aquest llibre, que si bé es diferent als que he anat recomanant, no per això deixa de ser menys profitós.

Com sempre, salut i bona lectura!


David del Blanco
Parròquia St.Ignasi