28 d’abril de 2010

EN LA HUMANITAT RAU LA CLAU DE L'ÈXIT

L’entrevista a Abraham Verghese el passat dia 31 de març a la Vanguàrdia (aquí) és un exemple de professional que troba l’equilibri entre la tècnica i la humanitat, un fet imprescindible per a tots aquelles persones dedicades a la ciència.

El personatge és un metge nascut a Etiòpia que exerceix la medicina a California i a la Universitat de Stanford. Abraham Verghese descriu, com mitjançant la medicina es pot arribar al més desvalgut, i principalment en descriu les seves vivències com a pioner a EEUU en el tractament contra la SIDA. Alhora dóna una lliçó d’humanitat a tots aquells científics que fan prevaler la tècnica abans que la persona i que per tant deixen d’exercir la “bona” medicina per passar a tractar amb fetges, pulmons, dits, o vàlvules.

Finalment crec impacte com descriu la vocació espiritual de la medicina... I jo em pregunto. Nosaltres com a joves com hi encabim la nostra vocació espiritual en la professió?

Si us sembla interessant podeu consultar Hijos del ancho mundo (Editorial Salamandra), el llibre que ha escrit ja que com ell diu, escrivint és com ha après a ser bon metge.


Blanca Salinas
Parròquia St.Ignasi