21 de maig de 2010

PALESTINA: PASQUA CADA DIA

Aquesta setmana celebrem la mort i resurrecció de Jesús amb l’esperança que el poble palestí que avui pateix un sofriment de creu algun dia ressuscitarà” ens deia l’abuna (capellà) Manuel.

A vegades se’ns fa difícil expressar amb paraules allò viscut però jo diria que la terra on hem passat aquests dies sants, tot i estar assolada per les injustícies, derivades d’un conflicte que mai ha escollit però que ha esdevingut una rutina, es lleva cada matí amb un sol de resurrecció que inunda amb els seus rajos totes les cases.

Els darrers dies de Jesús ens porten a la denúncia d’una situació caduca que cal renovar amb una nova aliança feta entre persones i regida pels designis de l’amor, ens porta a ser conseqüents amb les nostres conviccions fins la més crua de les conseqüències, a parar l’altra galta quan es tracta de violència alienant de la nostra humanitat, ens porta al sofriment solidari però no gratuït, a fer de Déu el quotidià i a viure des de la fe, i a vegades amb incomprensió, els miracles que tenen lloc a les nostres vides. I això és precisament el que marca el caminar de la comunitat cristiana de Taybeh amb qui hem tingut el privilegi de compartir aquests dies. Jesús visqué i morí a Palestina però el sepulcre encara és buit i Ell és viu en nosaltres, omplint-nos d’un Esperit que es contagia més enllà dels murs que el temor i l’odi ens han fet aixecar.

Ara és temps de pair aquest gruix de vivències i traslladar aquest testimoni a les nostres comunitats. La vida dels i de les joves que hem conegut pot llegir-se com un Evangeli viu, un cinquè Evangeli que no exclou a ningú i amb el qual tota la humanitat està estretament compromesa.


Amb l’ànim d’estrènyer llaços de fraternitat i d’exportar aquesta experiència, malgrat les dificultats infringides pel setge al qual està sotmès el poble palestí, naix el Projecte Taybeh que posa rumb cap al seu pròxim objectiu: aconseguir els mitjans necessaris per poder compartir amb joves palestins el pelegrinatge, organitzat pel SIJ, a Santiago de Compostel·la. Elles i ells han pres la decisió i per fer-ho possible comptem amb la vostra participació i col·laboració. Gràcies!


També us volem fer arribar la invitació a la presentació del nostre testimoni:

PALESTINA, MÉS ENLLÀ DELS MURS.
Divendres 28 de maig 2010, 19:30 hores
Sala Pere Casaldàliga: C/ Roger de Llúria, 5 BarcelonaDonatius al número de compte: 2100 3200 99 2201150353 (indicar Projecte Taybeh al concepte d’ingrés).
1 comentari:

Saltim Salto Quántico ha dit...

Nosaltres fa gairebé 3 anys que estem col·laborant amb el poble palestí. Si alguna vegada voleu compartir experiències, ja ho sabeu.