7 de setembre de 2010

CAMI DE SANTIAGO 2010


Aquest estiu i amb motiu de l’Any Sant Compostel•là, un grup d’uns 40 joves de la Delegació de Joventut de la diòcesi de Lleida vam trobar-nos amb més de 350 joves d'altres delegacions catalanes per a fer plegats el Camí de Santiago.

Vam començar la peregrinació a Tui i vam caminar cinc dies seguint el Camí Portuguès. Un cop vam arribar a Santiago vam participar durant dos dies a la PEJ, una peregrinació i trobada de joves de tota Espanya.


Es van organitzar moltes activitats. Les més significatives van ser la vigília d’oració i la missa de clausura que va omplir l’Estadio de San Lázaro de gom a gom; a més d’una pila de representacions de teatre, tallers, concerts…

Durant el camí, la nostra vida estava molt pautada. Ens despertàvem ben aviat i, un cop acabada la pregària, començàvem a caminar envoltats de naturalesa. Les cançons que entonàvem a cor ens feien més distés el camí. Durant l’etapa anaves experimentant situacions diverses: molta empenta i ganes al matí, recolliment interior, converses tot fent camí i, ja cap al final, moments de cansament. En acabar l’etapa, tots junts ens dirigíem al poliesportiu de torn on dinàvem. A la tarda participàvem en diferents activitats i a l’Eucaristia. I la nit se’ns feia curta.

L’experiència viscuda va ser molt enriquidora, d’aquelles que es recorden de per vida. Fer camí amb altres joves catalans, amb qui comparteixes uns principis semblants, quan no idèntics, ajuda a l’enfortiment interior, humanament i espiritual.

Al cap i a la fi, no fem altra cosa que camí, camí amb els altres, que un dia o altre ens ha de dur a la nostra plenitud.Mónica González Farré
Peregrina de Lleida