18 de setembre de 2010

COLÒNIES AL PAÍS DE LES MERAVELLES

Aquest any els nens i nenes del Esplai Sant Jaume hem anat 11 dies al País de les Meravelles! Hi vam entrar el dia 18 de Juliol per un passatge secret que vam trobar a la casa de colònies Can Mas de Torroelles de Llobregat i la majoria hi vam haver de sortir el 28 per tornar cap a casa. Dic la majoria perquè el grup de xiquets (de P3, P4 i P5) van haver de tornar el dia 23, perquè per ells ja havia estat un llarg viatge!

Res més arribar al país el senyor alcalde ens va demanar si podíem trobar el conill blanc, perquè no havia donat senyals de vida des de feia molt temps i estaven preocupats, doncs el conill era el guia que portava turistes. Molts personatges ens van ajudar a trobar-lo, alguns amb més bona voluntat que altres, com per exemple el Barretaire Foll, la Reina Blanca o la Reina de Cors.

Al final resulta que el conill s’havia amagat perquè tenia por de la guerra que hi havia al país entre la Reina Blanca i la de Cors, així que vam haver de fer una mica de negociadors per posar-hi pau pel bé de tots.

Ara bé, el grup dels Joves (els nois i noies de la ESO) van tenir unes colònies completament diferents a les normals, de fet tenien unes Anti-colònies on tot de personatges de la flor i la nata de la nostra societat se’ls apareixien i els intentaven portar cap al seu terreny, per mostra un botó: Pocholo, Aïda Nizar o Emilio Botín. Afortunadament, després de veure el panorama que hi havia, els joves van adonar-se que allò no els hi agradava gens mica.

Aquestes colònies ens van servir a tots per adonar-nos del que tenim i per lluitar per allò que realment mereix la pena. Sens dubte, els millors dies de l’any!


David del Blanco
Esplai St.Jaume!