13 de setembre de 2010

LA MENT... PODER DE LLIBERTAT i AMOR

El còrtex pre-frontal és la zona encarregada de la llibertat!!!! Ho sabíeu? Doncs sí.


Ja fa uns mesos el Sr. Joaquím Fuster (fill d’una llarga saga de metges) va visitar Barcelona procedent d’UCLA (Califòrnia) per tal de realitzar una conferència a l’Hospital Clínic. En l’entrevista que li van fer a La Vanguàrdia s’intueix un gran coneixement en medicina però encara més rotunds resulten les seves paraules sobre la llibertat, sobre l’amor i en el coneixement que transmet sobre la condició humana.

En Joaquím Fuster, psiquiatra, va emigrar a California per seguir la seva carrera investigadora en neurociència que l’ha portat no solament a descobrir les cèl•lules de la memòria del treball sinó també a elaborar una teoria sobre l’evolució del comportament humà i com l’amor és el centre o hauria de ser-ho de les relacions humanes. Això podria perdre’s si, segons Fuster, la humanitat no es sap superposar a la desconfiança entre homes.

La proximitat i la claredat de la seva explicació d’algunes actituds egoistes i narcisistes en la nostra societat queden contrastades amb la “fàcil” solució que ens proposa: Ama y haz lo que quieras (San Agustí).

Blanca Salinas (Parròquia St.Ignasi)