23 de setembre de 2010

SÉ EL QUE HAS FET AQUEST ESTIU.

Per segon estiu consecutiu he participat en les colònies de la FRATER de Girona (Fraternitat: Associació Católica de discapacitats físics).En una casa de colònies a Sant Feliu de Pallerols, un grup d’una seixantena de persones: discapacitats físics (alguns d’ells amb alts graus de dependència), col·laboradors, mares, pares, fill@s, avies, nen@s, joves, grans... hem passat 15 dies junts tot compartint i celebrant el do de la Vida. El sentiment que queda desprès d’aquesta experiència és sentir-se família amb els qui s’ha conviscut.

Aquest any he volgut compartir aquest tresor d’experiència invitant a participar a les colònies al meu pare, una amiga i el seu fill de 6 anys, els tres s’hi van estar durant la primera setmana. Crec que tots vam poder sentir aquesta germanor tan especial. A les colònies tot es fa conjuntament: s’ajuda a parar taula, a servir, a qui ho necessita se l’ajuda a menjar, a dutxar-se , a vestir-se... també gaudim molt fent tallers: pintem camisetes, anem un dia a la platja, altres a la piscina, fem teatre, ballem, riem... Els col·laboradors acabem sent part de les persones discapacitades, som els seus peus per als qui no poden caminar, els seus ulls per als qui no hi poden veure, les seves mans per als qui no poden moure-les.


Com a creient descobreixo que Déu té cura dels més vulnerables a través de les persones. També veure l’actitud d’acceptació, de les persones amb discapacitats, en vers les seves limitacions em fa valorar la seva fortalesa interior. Conviure amb ells fa que puguem apreciar i donar gràcies per tota la salut que hem rebut a la vida i fa entendre que cadascú té el seu ritme per a fer les coses, que tots som necessaris i que tots junts ens podem complementar.Anna Escur.