6 d’octubre de 2010

CAP A L'ALTRE I PELS ALTRES

Com es tradueix en la vida quotidiana seguir el que Jesús ens va ensenyar? I en la parella? I en la vida política? I en el voluntariat?

El Dr. Robert Roche ha estat observant la conducta entre parelles i nens i el darrer dia 28 de setembre presentava en una entrevista les seves conclusions.

La veritat és que llegint les seves respostes sorprèn com és capaç de transmetre a adults i nens la necessitat de comunicar i de fer-ho sobre tot per buscar el bé de l’altre. Així, proposa que s’ha de conviure entre un equilibri entre l’amor passional i el prosocial (cap a l’altre i pels altres) per tal de descentrar el propi jo per escoltar a l’altre.

Tot i que rellegint-ho puguin semblar comentaris trivials, què n’és d’important que estimem a l’altre com el Pare ens va estimar . Roche apunta que la necessitat d’avui en dia és que representants polítics i dirigents aprenguin a centrar les seves accions i decisions des d’un punt més prosocial. Però, no ens quedem esperant que ells n’aprenguin, portem-ho nosaltres al nostre dia i dia i pels nostres actes ens coneixeran.


Blanca Salinas (Parròquia St.Ignasi)