17 de gener de 2011

POLÍTICA, SOCIETAT... JOVES, CIUTADANS,...!


Assegut en una cadira de pell el Sr. Antonio Garrigues Walker, advocat, respon a una entrevista a la Vanguardia entorn temes com: classes socials, política, representants polítics i altres interrogants que es plantegen actualment entorn el rumb que pren el món en el que vivim.

Anomena que la classe política està considerada com un dels problemes per al ciutadà fins i tot abans que el terrorisme i aprofita l’enquesta a la que es remet per posar sobre la taula una qüestió clau: si el número de ciutadans és força més gran que el de polítics com és que aquest és el major problema per a la societat (sent minoria)? Així, introdueix el Sr. Garrigues Walker la necessitat d’implicació per part dels ciutadans, més enllà de participar en el creixement i millora del nostre país a partir del vot en eleccions. La societat civil, hauria de tenir una actitud d’interès, participació i ganes de fer el canvi, el que ell anomena com una utopia: que el govern sigui just i acabi amb la fam, la pobresa,...

Ara bé la utopia ens pot fer volar coloms però cal, també, tocar de peus a terra. Nosaltres podem agafar aquest missatge i fer-lo nostre, no solament durant les eleccions, sinó en el dia a dia i poc a poc en el nostre entorn perquè qui ha dit que un altre món no és possible?


Blanca Salinas
Parròquia St.Ignasi