6 d’abril de 2011

CRÒNICA 5ena ESTACIÓ D'ENLLAÇ

El passat 18 de març va tenir lloc la cinquena Estació d’Enllaç d’aquest curs als locals parroquials de Santa Maria de Gardeny.

Com ja sabeu, l’Estació d’Enllaç és un punt de trobada per a gent jove —i no tan jove—amb inquietuds on, cada tercer divendres de mes, tots plegats podem compartir i gaudir d’una bona estona amb activitats variades, entretingudes i enriquidores.

Aquest mes tenia un rerefons vocacional, amb motiu de la celebració del Dia del Seminari aquell cap de setmana, i portava per títol I a tu què et mou? Aquest va ser l’eix central de la trobada, emmarcada en la crida que Jesucrist ens fa a implicar-nos en la revolució contra les dictadures del cor que no ens deixen ser lliures per a construir un món millor.

Diversos testimonis molt interessants ens van explicar què era el que els movia a la vida, què era allò que els feia viure de la manera com viuen el seu dia a dia: una jove alemanya que havia trobat en l’estil de vida de la comunitat cristiana les respostes a les seves preguntes; dos mossens que van compartir com van descobrir la seva vocació i com la viuen; i un dels seminaristes de la diòcesi que ens descriví un dia qualsevol al seminari.

Conèixer la vida i les motivacions d’aquestes persones m’ha fet reflexionar sobre la importància que té que els joves ens qüestionem què és el que a nosaltres ens mou a la vida, què és el que ens impulsa a ser com som i a fer el que fem.

Tanmateix, no tot van ser testimonis en aquesta Estació d’Enllaç, també vam gaudir i participar activament de diversos balls de diferents cultures, d’escenificacions, música i molt d’humor. I tot plegat ens volia fer descobrir que cal una revolució per a canviar aquest món en què vivim, una revolta contra tot allò que ens oprimeix i ens paralitza.

Cada vegada que hi penso ho sento amb més força: cal una revolució del cor per tal que guanyi l’amor i la felicitat en la nostra vida i en la dels que ens envolten. Perquè és a això al que Jesús ens crida en aquest món, a caminar cada dia tenint present l’amor d’un Déu que ens vol feliços i fent el bé als altres, germans nostres. Per això cal que cadascú s’impliqui i trobi quin és el seu paper en aquesta revolta popular.

Tant de bo molts joves, de totes les edats, puguin descobrir la crida que nosaltres hem sentit a l’Estació d’Enllaç: Si el que a tu et mou és el desig d’autèntica llibertat, lluitem tots junts amb Jesús per la revolució del cor que és l’inici d’un món nou!

Marta Sangüesa Amorós