4 d’abril de 2011

L'EXPRESSIÓ ARTÍSTICA A LA PASTORAL DE JOVES


El dissabte 19 de març, cinquanta persones van participar a la III Jornada de Formació de Pastoral de Joves, celebrada al Sant Crist de Balaguer, i que tenia per títol: "L'expressió artística en la Pastoral de Joves". La jornada ha estat organitzada per les delegacions de joventut de Lleida, Solsona i Urgell.


La jornada es va iniciar amb unes paraules de salutació per part de Mn. Joan Pujol, vicari general del bisbat d'Urgell, que va destacar la creació artística com a mitjà d'arribar a Déu.
Després, Mn. Cinto Busquet, secretari particular de l'arquebisbe d'Urgell, va centrar la jornada en una conferència que va adreçar als participants, on va subratllar que l'art ens permet i ens facilita acompanyar i evangelitzar, i que cal cercar noves maneres d'apropar l'evangeli als nostres joves.

L'Eloi Aran va fer la segona conferència, tot presentat un recurs pastoral: el Prega-Rock. La música contemporània moderna com a eina de pregària i reflexió. L'Eloi ens va explicar els orígens d'aquest projecte i va valorar molt positivament el treball amb joves a partir de la cançó.
Posteriorment al dinar de germanor, va ser el moment dels tallers: danses contemplatives, danses modernes, pregària i icones, música i animació i plàstica pastoral.

La jornada va acabar amb l'eucaristia, presidida per Mn. Cinto Busquet, i que va servir per a un bell acabament de l'activitat, demanant-li a Déu que ens ajudi en el nostre camí d'acompanyament d'adolescents i joves.